Glas in lood


Glasramen worden nog steeds op dezelfde manier vervaardigd als in de tijd van hun ontstaan. De technische evolutie heeft ons wel enkele mechanische of zelfs computergestuurde gereedschappen bezorgd, maar in wezen blijft het maken van een glasraam hoofdzakelijk handwerk.


Gebruikte glassoorten


Bij de uitvoering van een nieuwe realisatie wordt gebruikgemaakt van mondgeblazen glas van Franse en Duitse makelij. De glasplaten worden verkregen door het blazen van een cilinder die achteraf wordt opengesneden, opengerold en vlakgestreken. Die ambachtelijke wijze van glasfabricatie heeft als resultaat dat iedere glasplaat een eigen karakter heeft.


Voor de restauratie kunnen wij beschikken over een uitgebreid assortiment van zowel industrieel als ambachtelijk vervaardigd glas. Mocht een bepaalde glassoort niet meer te verkrijgen zijn, dan zoeken wij naar het best passende alternatief.


Loodprofielen


Voor het loodzetwerk gebruiken wij loodprofielen van Belgisch fabrikaat en van eerste kwaliteit. Het gebruik van verschillende breedtes in het loodzetwerk vult het spel van licht en kleur aan. Door de jaren heen hadden wij de kans om heel wat restauraties en nieuwe creaties te realiseren.© 2022 Atelier Kympers-Pauwels